2015-07-13 15:41:05• hírek • Kocsis Zoltán

Csökkent a problémás járművek száma a megyében

A Román Autóklub és a rendőrség közös, napi rendszerességgel elvégzett ellenőrzéseinek következtében Szatmár megyében csökkent a műszaki vagy jogi szempontból problémás járművek száma. Az idei első félévben 3%-kal kevesebb gépkocsinál, motorkerékpárnál, utánfutónál észleltek ugyanis hiányosságokat a szakemberek, közölte a Román Autóklub.

A problémás járművek száma persze ezzel együtt is magas: a közúti ellenőrzések során idén már 1328 különböző járművet ellenőriztek és ezeknek 76,58%-ánál nem volt minden rendben. Ennek következtében a rendőrség 549 bírságot szabott ki, két jogosítványt és 132 forgalmi engedélyt függesztett fel.

A legtöbb esetben az ellenőrzött jármű közlekedésbiztonsági hiányosságokkal küszködött: fényszórók, irányjelzők, fék- és kormányrendszer, abroncsok terén találtak rendellenességeket. Ezen járművek aránya ijesztően magas, 56,48%. A második leggyakrabban észlelt probléma a túl magas károsanyag-kibocsátás - az ellenőrzött járművek 4,53%-a esetén észleltek hasonlót. A harmadik leggyakoribb gond a kötelező időszakos műszaki ellenőrzés hiánya - ezt az ellenőrzött járművek 2,64%-ánál állapították meg. Százból egy jármű esetén pedig a dokumentumokban található számok nem egyeznek az alvázon vagy a karosszérián találtakkal.

Az idei év első hat hónapjában a rendőrség 49 járművet ítélt közvetlenül balesetveszélyesnek - legtöbbször fék- vagy kormányrendszeri meghibásodások miatt.

A Román Autóklub fontosnak tartja azonban megjegyezni: a fenti adatok nem tükrözik hűen a megye gépkocsiparkjának általános állapotát, mivel az ellenőrzésekkor csak azokat a járműveket állították meg, amelyek már eleve „gyanúsak" voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: